De CoronaMelder-app

Hoe werkt CoronaMelder? en Zo gebruik je CoronaMelder

De CoronaMelder-app
De CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app

Voor Tigrinya  klik hier 

Voor Arabisch klik hier

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom is CoronaMelder nu te gebruiken voor heel Nederland.


Hoe werkt CoronaMelder?


CoronaMelder stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je eerder of je mogelijk bent besmet en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.


Zo gebruik je CoronaMelder


1. Download CoronaMelder. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play - Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store.
2. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet.
3. Volg de stappen in de introductieschermen.
4. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.
5. Ontvang je een melding? Open CoronaMelder en lees wat je kunt doen en of je je moet laten testen.
6. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app.
Vind je het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800 - 1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen of vragen over de werking van de app.

Zo gaan de app om met jouw gegevens:

⦁ Heb je corona? Dan kun je anderen waarschuwen zonder dat zij weten wie je bent.
⦁ Je bluetooth-gegevens worden 14 dagen op je telefoon bewaard. Je kunt ze altijd zelf verwijderen.
⦁ Je naam, e-mailadres en telefoonnummer worden niet gebruikt of bewaard.
⦁ De app weet nooit waar je bent en gebruikt geen gps- en locatiegegevens.

Meer weten? Kijk op https://www.coronamelder.nl/