Ter herinnering verkeer boetes bij winters weer

Met het koude winterweer zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de weg op gaat, wil je voorkomen dat je een dure verkeersboete krijgt

Ter herinnering verkeer boetes bij winters weer
verkeer boetes

Ter herinnering verkeer boetes bij winters weer

Voor Arabisch klik hier

Voor tigrinya klik hier

 

Pas goed op voor deze verkeersboetes als je de weg op gaat in winterweer

 

Met het koude winterweer zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de weg op gaat, wil je voorkomen dat je een dure verkeersboete krijgt.

 

  1. Maak uw voorruit en zijruiten ijsvrij

Zorg voor een degelijke krabber in de auto. De politie deelt een bekeuring uit als de voorruit en zijruiten onvoldoende ijsvrij zijn. Alleen een stukje ruit om doorheen te kijken is niet genoeg. Ook bij een beslagen ruit kunt u een boete krijgen. De boete bij rijden met slecht zicht is € 240,-. En nog een voordeel: na een paar weken vrieskou heeft u een stel goed getrainde armspieren.

 

  1. Zorg voor schone spiegels

Er zijn geen harde regels voor het zicht vanuit de auto. Dat betekent dat de politieagent ter plekke bepaalt of uw zicht voldoende is. De agent let er niet alleen op of u goed door de ruiten kunt kijken. Ook een laagje ijs op de spiegels zorgt voor slecht zicht. Maak daarom altijd even de zijspiegels schoon. Spiegels zijn klein maar belangrijk. De politie rekent er zomaar € 140,- voor.

 

  1. Haal sneeuw van het dak

Ga niet rijden met een dikke laag sneeuw op het dak van de auto. Als u gaat rijden, kan de sneeuw eraf schuiven. Hierdoor schrikken achterliggers zich rot. Of kunnen ze niet meer goed zien wat er op de weg gebeurt. U kunt een boete krijgen van € 240,- als er sneeuw op het dak van uw auto ligt.

 

  1. Maak uw kenteken sneeuwvrij

Uw kenteken moet goed te zien en te lezen zijn. Als dat niet zo is, kan de boete oplopen tot €140,-. Check daarom altijd even uw kentekenplaat. Ook aan de achterkant van uw auto.

 

  1. Doe uw lampen aan

Het is altijd goed om overdag de lampen van uw auto aan te doen. Maar bij grijs weer, hevige regen of sneeuwval is het zelfs verplicht. Vergeet u ze aan te doen? Dan kunt u een boete krijgen. U betaalt dan €140,- voor de koplampen en nog eens € 140,- voor de achterlichten. Dat tikt aan.

 

  1. Gaat u de grens over?

In Nederland zijn winterbanden bij winterse omstandigheden niet verplicht. Maar in een aantal andere landen wel. Gaat u de grens over?  Check eerst uw auto goed. De boete verschilt per land. In Duitsland is de boete bijvoorbeeld € 40,-. En in Frankrijk € 135,-. Krijgt u in deze landen een ongeluk? U wordt sneller verantwoordelijk gehouden als u geen winterbanden heeft.

 

  1. Pas u aan het weer aan

Bij gladheid, winterse buien of sneeuw is het verstandig om uw snelheid aan te passen. Houd ook rekening met een langere remweg. U zult niet de eerste zijn die bij gladheid door een rood licht glijdt.

 

 

Bron: centraalbeheer.nl