De Gemeentepolis

De Gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen.

De Gemeentepolis

De Gemeentepolis

De Gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering, die vaak uitgebreid is met extra vergoedingen. Omdat de gemeenten meestal een extra bijdrage geven en de zorgverzekeraar vaak ook korting geeft, is de premie voordelig. U betaalt dus minder geld voor meer zorgverzekering.

Per gemeente verschilt het welke verzekering(en) aangeboden wordt. Via de website van www.gezondverzekerd.nl kunt u bekijken welke verzekering(en) uw gemeente aanbiedt. Ook kunt u via deze website u aanmelden voor een Gemeentepolis. Bijna alle gemeenten in Nederland bieden een Gemeentepolis aan. Staat uw gemeente niet op de website, dan raden wij u aan om rechtstreeks contact op te nemen met uw gemeente over de polis.

Welke kosten je wel of niet moet betalen bij een Gemeentepolis, hangt af van de afspraken die gemeenten hebben gemaakt met de zorgverzekeraars. Soms is afgesproken dat het verplicht eigen risico niet in rekening wordt gebracht en betaalt de gemeente dit. Sommige gemeenten hebben afspraken gemaakt over extra vergoedingen voor tandartskosten. Dit verschilt dus per gemeente en per zorgverzekeraar. Selecteer het pakket van uw gemeente, via de website www.gezondverzekerd.nl en kijk in de specificatie van de dekking wat voor u van toepassing is.

 

 

De bron : https://www.gezondinnederland.info