Een samenvatting van de persconferentie die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond gaven

Het loket gaat zeker niet in één keer open

Een samenvatting van de persconferentie die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond gaven
15-04-2020

Een samenvatting van de persconferentie die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond gaven:

 

Voor Tigrinya  klik hier 

Voor Arabisch klik hier 

 

Het loket gaat zeker niet in één keer open. Er zal maatwerk nodig zijn om aan de 1,5 meter-samenleving te voldoen

 

Virus:

Of maatregelen versoepeld kunnen worden, hangt af van drie criteria: de druk op de zorg, de bescherming van ouderen en zwakkeren en de zicht op verspreiding van het virus.

Premier Rutte ‘ziet dat het wat beter gaat’, maar hij zegt waakzaam te blijven. ,,We moeten voorzichtig blijven doen. Het gaat beter, maar het aantal mensen op de intensive care is nu hoger dan het normaal is.”

 

App:

Er zijn ruim 750 voorstellen binnengekomen voor de ontwikkeling van een app, die in de komende week allemaal beoordeeld zullen worden. Volgende week wordt een selectie gemaakt.

Volgens De Jonge moeten er uiteindelijk 5 apps worden gepresenteerd zodat het publiek en experts kunnen ‘meedenken’ over de vormgeving, maar vooral ook de voorwaarden en de ‘privacyaspecten’. ,,We willen iedereen de kans geven om mee te denken. Het gaat er om wat ons het beste kan helpen

 

Mondkapjes:

Al is er in Nederland sprake van schaarste wat betreft onder meer mondkapjes en tests, er zijn geen zorgen over een tekort.

Minister De Jonge noemde  ‘onnodig’ en ‘onverstandig’. ,,Hier is schaarste, net als in de rest van de wereld. Ze zijn hard nodig in de zorg en het RIVM heeft ons dat ook niet geadviseerd. Het Outbreak Management Team heeft ook steeds geoordeeld dat het niet nodig is.”

 

Bron: ad.nl