Werk zoeken in coronatijd

NLWerktDoor brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen tijdens coronacrisis

Werk zoeken in coronatijd
werken tijdens corona

Werk zoeken in coronatijd

 

Voor Tigrinya  klik hier 

Voor Arabisch klik hier

 

NLWerktDoor brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen tijdens coronacrisis

 

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Via de lancering van het platform “NLWerktDoor” brengen de organisaties vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen. Dit maakt snelle matches in de regio mogelijk om mensen tijdens deze crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien.


Wat doet NLWerkDoor voor werkzoekenden?

NLWerktDoor verbindt bedrijven, maar ze wijzen iedereen die aan het werk wil graag de weg.
Werk zoeken in deze coronatijd kan een uitdaging zijn. Wat kan je nog wel doen en wat gaat nu even niet? In sommige sectoren is er nu juist meer vraag naar kandidaten. En hoe lopen sollicitatieprocedures nu, bijvoorbeeld videosolliciteren? Onderstaande organisaties helpen u graag op weg!

 

UWV

Zoek je een baan? Kijk dan op werk.nl. Daar vind je vacatures, online trainingen en ook arbeidsmarktinformatie, bijvoorbeeld welke sectoren de meeste mensen nodig hebben.

 

BBL-banen

Zoek je een leerbaan of een stageplaats? Op Stagemarkt.nl kun je alle openstaande plekken bekijken, en ondersteuning krijgen bij je zoektocht.

 

Omscholing

Wilt u zich laten omscholen om in een sector aan de slag te gaan waar nu personeelstekorten zijn? Of weten wat uw loopbaankansen zijn? Het Leerwerkloket helpt hierbij. Kijk op www.lerenenwerken.nl/leerwerkloketten voor het Leerwerkloket bij u in de buurt.

 

Private bemiddelaars

Ook private partijen helpen graag bij het vinden van een (tijdelijke) baan. Kijk bijvoorbeeld op de websites van ABU en NBBU voor aangesloten uitzendbedrijven en intermediairs.

 

Sector- en regio-initiatieven

In verschillende sectoren en regio’s zijn bemiddelingsplatformen opgericht. Kijk in de lijst hieronder of u zich daar rechtstreeks kunt aanmelden.

https://nlwerktdoor.nl/ik-zoek-een-werkgever/#overzicht